Invitasjon til kveldsseminar i atferd og håndtering i klinikken

Tid: Onsdag 15 januar 2020, 18:00 – 21:00
Sted: Fredrikstad Dyrehospital
Forelesere: Gry Eskeland, Anna Bjurgård Compton, Carola Brusevold, Anne Kristin Mellgren
Pris: Kurset koster 600,-
Avbestilling: Avbestilling etter 15.10.19 medfører at deltageravgiften faktureres.
Påmelding: Påmelding sendes til kurs@f-d.no innen 10. januar

Tema:

Det blir også stort fokus på atferd i klinikken. Hvordan få en fryktfri klinikk, håndtere vanskelige pasienter og trene inn grunnleggende helserelaterte tiltak som dryppe øyet eller pusse tenner. Atferdsproblemer er også vanlig og ofte kommer det spørsmål under konsultasjonen det kan være vanskelig å svare på. Seminaret tar også for seg grunnleggende atferdsproblemer, hva kan man gjøre initielt og når må man henvise videre?

Gry Eskeland er veterinær og har drevet med atferdskonsultasjoner siden 1995. I tillegg til sin veterinærutdannelse har hun en masterutdannelse innen atferdskonsultasjon fra University of Southampton. Hun var initiativtaker for Norsk Atferdsgruppe for selskapsdyr og leder der fra 00-02 og sitter fortsatt i styret.

Anna Bjurgård Compton er etolog, sertifisert atferdskonsulent, pedagog, lektor, dyreassistert terapeut, klikkerinstruktør og treningsveileder i NRH. Hun er opptatt av å trene egne dyr til å takle veterinærbesøket på en god måte, og spesielt med choice and control-metoden.

Carola Brusevold holder til på Råde Hund, og har hatt hundekurs siden 2003, er hundeinstruktør, hundemassør, fysio- og rehabterapeut, hundefrisør og er under utdanning som atferdskonsulent.

Anne Kristin Mellgren holder til i Asker, og har hatt hundekurs siden 1994, er hundeinstruktør, klikkertrener, og under utdannelse til klikkerinstruktør og atferdskonsulent

Forelesning 1
  • Atferdsproblemer, hva og hvordan.
  • Førstehjelp ved atferdsproblemer, hva kan dere gi av råd selv og når bør en henvise?
  • Er kastrering et tiltak? Hvem får angstdempende medisiner, hvem trenger kosttilskudd?

Foreleser Gry Eskeland

Forelesning 2 + 3 (30 min pause)
  • Atferd i klinikken: Nye trender innen håndtering av pasienten-fryktfri og choice and control
  • Demo med trent og utrent hund

Foreleser Gry, Anna, Carola og Anne Kristin

Vi serverer litt mat fra 17.30. Kvelden egner seg for veterinærer, dyrepleiere og andre som jobber på dyreklinikker. Kurset koster 600,- og påmelding sendes til kurs@f-d.no innen 10. januar

Velkommen!