Julen og nyttår nærmer seg

For oss tobeinte handler nyttårsaften ofte om fyrverkeri og fest.
For våre firebeinte familiemedlemmer fortoner kvelden seg ganske annerledes. Når vår begeistring over raketter er på topp, er det nettopp dette som kan fremkalle frykt og usikkerhet hos våre kjæledyr. Lyd, lys, røyk og dalende materiale kan være skremmende for dyra våre. Det finnes enkelte hunder og katter som synes fyrverkeri er helt ok. Men de fleste blir livredde.

Det er flere tiltak man kan ta i bruk for å bedre situasjonen og etter hvert få bukt med problemet. Løsningen er å være proaktiv. Start forberedelsene allerede i dag!

Håper disse rådene vil være til hjelp for deg og din beste venn når romjul og nyttår kommer. Trenger du ytterligere hjelp, bestill konsultasjonstime hos veterinær Gry Eskeland fra Dyreatferdssenteret, hun har masterutdannelse innen atferdskonsultasjon. Hun tar timer hos oss på mandager. Nøkkelen til suksess er å være ute i god tid og å være godt forberedt. Det har du muligheten til nå, før julestria setter inn.

Har du spørsmål i forbindelse med forebygging eller annet du lurer på, er du alltid hjertelig velkommen til oss på Fredrikstad Dyrehospital. Vi er her for deg!

Vi ønsker deg og dine en riktig god førjulstid.